Ana içeriğe atla

Şerit Led Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Arkadaşlar herkese merhabalar öncelikle sayfamıza hoşgeldiniz :)

Şerit Led Günümüz teknolojisinde üretilmeye başlanmış çok tasarruflu ve şık görünümüyle çok çeşitli alanlarda kullanılmaya başlamış bir aydınlatma ürünüdür.
Led teknolojisini küçülterek şerit şeklinde arkası yapışkanlı elektronik devreler haline getirilerek,üzerine çip şeklinde direnç ve ledleri lehimlenmiştir.

Esnek yapısı ve ince olması sebebi ile hemen hemen her alana yayılmıştır.Salonumuzun tavanında gizli ışık olarak,Mutfak tezgahımızda dolap altına yapıştırarak,perdeliğimizde korniş üzerine uygulayarak çok şık görüntüler elde edebiliriz.

Yeni model yatak odası takımlarında,banyo dolaplarında ve Şehirler arası otobüslerin iç kısımlarında genel olarak kullanım göstermektedir.Ben bir kaç örnek verdim siz de çevrenizde çok farklı amaçlar için kullanıldığını göreceksiniz.

İnsan olarak ışık veren ve parıldayan şeyler bizim hep dikkatimizi çekmiştir ve günümüzde de bunu üreten firmalar büyük rant yakalayıp güzel satışlar yapmıştır :)

Şerit Ledler tek çipli ve üç çipli olarak 2 farklı şekilde üretilmektedir.Tek çipli şerit led üzerinde bulunan led ışığı küçük olup ışık şiddeti de azdır,fazla ışık sevmeyenler için tavsiye edilir.
Üç çipli şerit led üzerinde bulunan led ışığı daha büyüktür ve ışık şiddeti de daha fazladır,bol ışık sevenler bunu tercih edebilir.

Şerit ledlerin renk seçenekleri;kırmızı,mavi,sarı,gün ışığı,yeşil,turuncu gibi piyasada bulunacak şekilde imal edilmiştir.Uygulayacağınız alanlarda tercih edeceğiniz renkler başka bir hava katacaktır.

Şerit ledler 12 Volt DC veya 24 volt DC ile çalışmaktadır.Tek çipli ledler,üç çipli ledler kendi içinde metresinde 30 adet ve 60 adet olarak üretilmektedir.

Tek çipli metresinde 30 adet led bulunan şerit 0,3 amper enerji çekmektedir ve metresinde 60 adet led bulunan şerit 0,6 amper enerji çekmektedir.

Üç çipli metresinde 30 adet led bulunan şerit 0,5 amper enerji çekmektedir ve metresinde 60 adet led bulunan şerit 1 amper enerji çekmektedir.

Bu bilgilerden sonra ufak bir hesap yaparak Tek çipli metresinde 60 adet led bulunan ve 5 metre şerit kullanacağımız bir alan için adaptör seçerken 12 volt 3 amper bir led trafosu işlimizi görecektir.

Üç çipli metresinde 60 ledli bir şerit 5 metre lik bir alana uygulanacak ise 12 volt 5 amper led trafosuna ihtiyaç olacaktır.

Bu değerleri hesaplarken şerit led ile led trafosu arasında kablolarımızında en az 0,75mm olması gerekmektedir.En çok sıkıntı çekilen konu led eşit miktarda ışık vermiyor denmesidir bu da kablo kesit faktöründen kaynaklanmaktadır.


Evet arkadaşlar şerit led alırken ve uygularken bu yazdıklarımı göz önünde bulundurursanız size faydalı olacağını düşünüyorum :)İstek veya sorularınız olursa yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

Bağlantı ve kurulum videomuzu buradan izleyebilirsiniz.


SAYGI VE SEVGİLERİMLE :)

Yorumlar

  1. Şerit led çeşitleri ve şerit led ürünlerine ledavm.net adresinden kolayca ulaşabilirsiniz. Üstelik indirimli fiyatlarla satışa sunulmuştur. Kaliteli ve profesyonel şerit led çeşitleri ledavm satış noktasında.

    YanıtlaSil
  2. şerit led alırken arkadaşlar kesinlikle biraz pahalıdır ama bakır zemin 5050 3 çipli almanızı tavsiye ederim.kalitesiz aldığınız şerit lede boşa para vermiş olursunuz.

    https://www.silverled.net/serit-led-nedir.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sensörlü Lamba Nedir Ne İşe Yarar

Arkadaşlar Herkese Merhabalar Öncelikle Sayfamıza Hoşgeldiniz :) Sensörlü Lambalar artık hepimizin apartmanında,kapı önlerinde ve iş yerlerinde olmazsa olmazı haline gelmiş bir elektrikli aydınlatma armatürüdür. Sensörlü lamba ; Üzerinde gece gündüz ve zaman ayarı bulunan hareketi algıladığında devreye enerji vererek içerisinde bulunan ampüllerin çalışmasını sağlayan yarı elektrik yarı elektronik aydınlatma armatürüdür. Sensörlü lambanın içerisinde 2 adet duy yuvası bulunmakta ve bu yuvalara en fazla 25 Watt veya 40 Watt ampül takmamız gerekmektedir.Yüksek watt lı ampüller elektronik aksama zarar vereceğinden kullanmanızı tavsiye etmem. Bu armatürlerin içerisine kesinlikle tasarruflu ampül takmayınız aksi takdirde 10 günde bir ampül değiştirmek zorunda kalırsınız.Tasarruflu ampüller içerisinde bulunan gaz ısınarak aydınlatma verir.Sensörlü lambada enerji 3 dakika veya daha az verildiğinden sürekli yanıp sönmesi sonucunda içerisindeki gaz tam ısınmaz ve sürekli yarım

LED TV LED BAR DEĞİŞİMİ NASIL YAPILIR VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Günümüzde oldukça yaygınlaşan LED TV ler ismini tv panelinin aydınlatma türünden aldı diyebiliriz.LCD TV lerde panel aydınlatması florasan ampüller ile yapılmakta idi ama artık teknoloji ile birlikte televizyonlar dahada inceldi ve tv paneli aydınlatmada artık Led teknolojisi yerini aldı. Led aydınlatma hem daha ekonomik hemde tv yi daha zarif hale getirdi. Tabiki led tv nin avantajları olduğu gibi arıza söz konusu olduğunda da bize nasıl bir etki yaptığını anlatmaya çalışalım.Led tv içerisinde kullanılan led çeşitleri,tv marka ve modeline göre çok çeşit olarak karşımıza çıkmaktadır.Ortalama bir led tv nin normal süreçte yaklaşık 4 ve 8 sene arasında çalıştığını gözlemledik.Tabiki bu gözlemler tv tamiri ile uğraşmaktan kaynaklı. Üretilen ledlerin elbetteki bir çalışma saati var ve ömürleride saat üzerinden belirlenmiştir.Fakat tv ekran ışık ayarını en üst seviyede açarak izleyen biri,bu çalışma saatini de otomatikman kısaltmış olacaktır.Tv nin bulunduğu bölge ve koşullar tv ledlerinin

LEHİM MAKİNASI HAVYA NEDİR NE İŞE YARAR

Arkadaşlar bu blog yazımın ikinci konusudur ve öncelikle şunu söyleyeyim Yorumlara açık konulardır sizin fikirlerinizi de bekliyorum Teşekkürler :) Lehim Makinası bir diğer adı ile Havya ; Elektronik devre kartlarının üzerine,elektronik malzemeleri lehim telini eriterek yapışmasını sağlayan bir elektrikli alet dir. Yapı olarak,dış gövdesi plastik,kauçuk veya tahta saplı olarak üretilmektedir.İçerisinde bulunan reistans yani ısıtıcı tel sayesinde fişe taktığımızda ısınarak havya lehim yapılacak ısıya ulaşmaktadır. Lehim makinasının uç kısmı lehim yapılacak alana göre değişkenlik gösterebilir.Kalın ve ince uçlar sayesinde lehim yapılacak kısım rahatlıkla ısıtılıp lehim telinin erimesi sonucunda güzel bir lehimleme işlemi ortaya çıkmış olur. Yukarıda ki resimlerde Tabanca şeklinde tetiğine basınca ısınan ve bırakınca soğuyan lehim makinası ve Normal havya görünmektedir.Havya alırken dikkat etmemiz gereken Lehim makinamızın kaç Watt olduğudur.Bu bizim havyamızın ısıtma